Επικοινωνία Χρήσιμες Συνδέσεις  
Είσοδος Μέλους  
 
  ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
ΑΡΧΙΚΗ   Ιστορία / Πολιτισμός   Αρχαίοι και Κλασικοί Χρόνοι
Β΄ ΑΡΧΑΪΚΟΙ ΚΑΙ ΚΛΑΣΣΙΚΟΙ ΧΡΟΝΟΙ (700 - 300 πΧ)
 

Οι Κορίνθιοι χρησιμοποιούσαν την Αμβρακία ως εμπορικό σταθμό. Η πόλη οχυρώθηκε με τείχη απόρθητα για την την ασφαλή διακίνηση του εμπορίου αλλά και για επιδρομές. Τμήματα  του τείχους της αρχαίας Αμβρακίας σώζονται σε διάφορα σημεία της πόλης. Απ’ το κάστρο Άμβρακας ή Φιδόκαστρο στον Αμβρακικό, σώζονται μόνο τα θεμέλια και δυστυχώς δεν είναι εύκολα προσβάσιμο από την ξηρά.  

Οι Κορίνθιοι, ανέδειξαν την Αμβρακία σε σπουδαίο εμπορικό, διοικητικό και πολιτιστικό κέντρο. Ενδεικτικό της ακμής της είναι η συνεχής λειτουργία του νομισματοκοπείου της, που έκοβε κατά τα Κορινθιακά πρότυπα ασημένια νομίσματα με την επιγραφή ΑΜΒΡΑΚΙΩΤΑΝ, καθώς και η ύπαρξη κεραμικών, χαλκουργικών και καλλιτεχνικών εργαστηρίων, όχι μόνο για την κάλυψη των αναγκών μιας πλούσιας και πολυάνθρωπης πόλης, όπως ήταν η Αμβρακία, (αριθμούσε περίπου 25.000 κατοίκους), αλλά κυρίως για εμπορικούς λόγους.  

Η πόλη είχε δυο νεκροταφεία, απ’ τα οποία το δυτικό πλαισίωνε τμήμα της Ιεράς Οδού μιας απ’ τις κυριότερες οδικές αρτηρίες της αρχαίας Αμβρακίας, η οποία βγαίνοντας απ’ τη νοτιοδυτική πύλη του τείχους και αφού διέσχιζε τη δυτική νεκρόπολη, πιθανολογείται ότι κατέληγε στο οχυρωμένο λιμάνι του Άμβρακου (Φιδόκαστρο).  

Η πόλη προστατευόταν από ισχυρό τείχος του οποίου η περίμετρος έφτανε τα 5 χιλιόμετρα και περιέκλειε σχεδόν όλη την έκταση της σημερινής πόλης. Κτίστηκε τον 6ο - 5ο π. Χ. αιώνα. Τα πιο σημαντικά δείγματα αυτού του τείχους τα βλέπουμε στην ανατολική πλευρά του βυζαντινού κάστρου της Άρτας.

  Χρήσιμες Πληροφορίες

Υπαίθριες Δραστηριότητες
Δρομολόγια ΚΤΕΛ
Φαρμακεία
Χρήσιμα Τηλέφωνα
  Αξιοθέατα / Προορισμοί

Αξιοθέατα / Μνημεία
Μουσεία / Αρχαιολογικοί Χώροι
Διαδρομές στο Νομό
Ορεινή Αρτα
Αμβρακικός Κόλπος
Εκδρομές στην Άρτα
  Τοπικά Νέα / Εκδηλώσεις

  Επιμελητήριο Άρτας